Lichtenberger® Methode

Speels ontwikkel je met plezier een vrije, moeiteloze en rijke klank met veel boventonen. Je luistert en voelt tijdens het zingen meer naar binnen gericht dan dat je bezig bent naar buiten te presteren. Je volgt de stemklank met je waarneming. Je gebruikt al je zintuigen. Steeds weer opnieuw ontdek je de zelfregulerende kracht van je lichaam.

De Lichtenberger® Methode is toegepaste stemfysiologie op basis van wetenschappelijk onderzoek naar de ergonomische werking van de stemVragen aan de leerling en specifieke stimulaties zijn in de Lichtenberger® zangpedagogiek essentieel. Motorische rust bevordert sensorische alertheid. Door de ergonomische aanpak kunnen ook stemproblemen (b.v. heesheid, vermoeidheid) en zelfs oorproblemen (b.v. oorgeluiden, overgevoelige oren) verminderen.

Om te ervaren of deze benadering je aanspreekt kun je het beste één losse les van 60 minuten (€40) afspreken en daarna kijken of en zo ja op welke manier je verder wilt.

Voor meer informatie zie www.lichtenberger-institut.de

Je vindt onder de volgende link o.a. een filmpje in het Nederlands over de Lichtenberger® Methode, het Instituut in Lichtenberg en de docenten daar: https://nederlandselichtenbergerdocenten.nl/methode/

Leave a Reply

Your email address will not be published.